Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σφύριξε το πέναλτι και το πήρε πίσω ;;;

Δείτε εδώ τι έλεγε πριν την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου και έστελνε επιστολή διαμαρτυρίας στον Σαμαρά ο αξιόπιστος αυτός βουλευτής,και δείτε παρακάτω τι λέει σήμερα....(σφύριξε το πέναλτι και το πήρε πίσω ;;;)

Μια νέα σελίδα για την Ελλάδα της Ευρώπης.......
Του βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέα Μαρίνου
Η Ελλάδα έκανε το χρέος της, υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της, προώθησε μεταρρυθμίσεις στη κρατική μηχανή και πήρε και όλα εκείνα τα αναγκαία και οδυνηρά για το λαό μας μέτρα. Τελικά την Δευτέρα που μας πέρασε αναγνωρίστηκε όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα προαπαιτούμενα της εκταμίευσης της δόσης τηρήθηκαν κατά γράμμα με άμεσο αποτέλεσμα όχι μόνο την θετική ανταπόκριση των ετέρων και ακολούθως το πράσινο φως για την μεταφορά του τεράστιου ποσού των 44 δις ευρώ, αλλά κυρίως την άρδην αντιστροφή του κλίματος περί του αξιόπιστου της χώρας. Η αντιστροφή του κλίματος, ήταν μία επίπονη προσπάθεια μηνών που ξεκίνησε από την ημέρα συγκρότησης της σημερινής κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας υπό τις άριστες διπλωματικές πρακτικές του Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει τις ικανές εκείνες συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε οι εταίροι μας, να δουν με θετική ματιά το πρόβλημα της Ελλάδας και να αναλογιστούν τις αρνητικές συνέπειες τις κατάρρευσης του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Σε προηγούμενο άρθρο μου, είχα δηλώσει πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί γιατί έχει μία ικανή κυβέρνηση η οποία διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντος και κυβερνητικές τακτικές που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν την καταστροφή. Τελικά μετά την Δευτέρα μπορούμε ξανά να ελπίζουμε για την πλήρη επανεκκίνηση αυτού του δύσκαμπτου και σπάταλου κράτους. Η πρώτη μεγάλη δόση, η οποία θα δοθεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών θα βοηθήσει α) στην ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σκοπό να αρχίσουν ξανά οι δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων ώστε να κινηθεί ξανά χρήμα στην αγορά, β) στην κάλυψη δαπανών του προϋπολογισμού και γ) στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι πετύχαμε μεγάλη μείωση των επιτοκίων των δανειζόμενων ποσών καθώς και την παράταση της εξόφλησης των δόσεων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι θα πρέπει να υπάρξει ελαστική αντιμετώπιση στην εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο, για όσους αδυνατούν πραγματικά να ανταποκριθούν. Εγώ προσωπικά όπως είχα πράξει σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εκλογή μου, θα επανέλθω στο θέμα, ζητώντας να καταμεριστούν τα ποσά αυτά σε περισσότερες των 40 δόσεων, κάτι που θα δώσει ανάσα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και στις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις, αλλά και που θα αυξήσει τα έσοδα του κρατικού ταμείου αφού έτσι και μόνο θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν οι πολίτες. Επίσης, η επαναγορά ομολόγων, θα πρέπει να γίνει ομαλά, με στόχο την αποφυγή της πλήρους κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος μεγάλο στοίχημα για το πλάνο ανάκαμψης και την αλλαγή του κλίματος της αγοράς, είναι και η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο ήδη τίθεται σε διαβούλευση με σκοπό την εύρεση της χρυσής τομής. Θα πρέπει να εξετασθούν όλα εκείνα τα κριτήρια που θα το κάνουν πιο φιλολαϊκό και περισσότερο ανεκτό για τον επιχειρηματικό κλάδο. Ήδη, είναι σίγουρη η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 40% στο 33% το 2013 κάτι που θα δώσει ανάσα στο εμπόριο και στην αγορά. Θα πρέπει όμως να εξομαλυνθούν όλες οι προεκτάσεις του φορολογικού ώστε να μειωθούν όσο γίνεται οι επιβαρύνσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους βρίσκοντας κοινωνικά και οικονομικά ισοδύναμα και υπηρετώντας το τεράστιο ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος.

Είμαι βέβαιος πως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, δημιουργώντας σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα και εγκαθιδρύοντας συνάμα ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας ενός ευέλικτου κοινωνικού κράτους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...